Ne propustite!

Izbor najnovijih priča i saveta za bezbrižnu svakodnevicu.

Sve ce biti u Redu | Triglav.ba

Otkrivamo vam najljepše destinacije zemalja Grupe Triglav: tri prijedloga za posjetu Srbiji

Srbija očarava posjetioce svojom prelijepom prirodom, dobrom hranom i gostoprimstvom.

Velika zemlja, mnogo različitih uticaja, bogata istorija, ukusna hrana i još mnogo toga. Zaposleni u „Triglav osiguranju a.d.o. Beograd”, kolegama iz „Grupe Triglav” pomažu da bolje upoznaju Srbiju. Glavni grad Beograd je srce zemlje, koje posjetioce svakako ne ostavlja hladnim, ali su mještani odlučili da kolege upoznaju s malo manje poznatim, ali lijepim mjestima koja vrijedi posjetiti.

REPUBLIKA SRBIJA

Broj stanovnika: 7,5 miliona
Glavni grad: Beograd

Najduža reka: Dunav, 588 km kroz Srbiju

ŠTA POSJETITI?

Zlatibor

Poznati ljetnji i zimski turistički centar na visini od 700 do 1500 metara nalazi se u jugozapadnom dijelu Srbije, 238 kilometara od Beograda. Sa najvišim vrhovima Tornik (1.496 metara) i Čigota (1.422 metra), gostima pruža na raspolaganje brojne pješačke staze, a dva veštačka jezera dostupna su za sunčanje i kupanje tokom ljeta i za klizanje tokom zime. U blizini možete posjetiti dva etno sela, Sirogojno i Gostilje, koja su definitivno vrijedna posjete.

Vojvodina – Salaši

Salaši su sinonim za agroturizam u Vojvodini, koja se proteže sevjerno od Beograda i može se pohvaliti bogatom i zanimljivom istorijom, lijepom prirodom i prijatnom klimom. Riječ salaš je tursko-mađarskog porekla i znači „zaštićeno mjesto”, azil. Nomadski Mađari su imali svoje imanje, mjesto gdje su mogli privremeno da se nasele ili odsednu. Salaši su imanja s kućom, pratećim objektima i pripadajućim zemljištem, koja se obično nalaze daleko od naseljenih gradova. Danas postoje kao oaze mira u kojima gosti mogu da se opuste i uživaju u domaćoj hrani i piću. Pronađite svoje u Paliću, Novom Sadu ili Subotici.

Đavolja varoš

Đavolja varoš nalazi se na jugu Srbije, 89 kilometara jugozapadno od Niša. To je kamena formacija kula koja je nastala kao rezultat aktivne erozije. Obližnji hidrološki fenomeni povezani su s područjem Đavolje varoši. Jedna od njih je Đavolja voda, visokomineralizovan izvor za koji se kaže da leči, a drugo je Crveni izvor. Voda je crvene, a okolne formacije različitih boja, što toj oblasti daje poseban pečat. Đavolja varoš se neprekidno menja pod uticajem erozije – kule se formiraju, rastu, transformišu i nestaju, a ta promjena se dešava vijekovima.

Izvor: Vse bo v redu.

TEST BANNER

Ne propustite!

Izbor najnovijih priča i saveta za bezbrižnu svakodnevicu.

Prijava na newsletter