Ne propustite!

Izbor najnovijih priča i saveta za bezbrižnu svakodnevicu.

Sve ce biti u Redu | Triglav.ba

Paketno osiguranje stana: Zašto je važno i potrebno?

U današnje vrijeme, sigurnost i zaštita doma postaju sve važniji prioritet za mnoge vlasnike nekretnina. Jedan od načina da osigurate svoj mir i zaštitite svoju imovinu od nepredviđenih događaja je paketno osiguranje stana. Ova vrsta osiguranja nudi sveobuhvatnu zaštitu, uključujući pokriće za štete nastale zbog požara, poplava, provala, i drugih nepogoda. Ali, zašto je paketno osiguranje stana toliko važno i potrebno pročitajte u nastavku teksta.

Sveobuhvatna zaštita na jednom mjestu

Paketno osiguranje stana objedinjuje nekoliko vrsta pokrića u jednoj polici. To znači da ne morate zasebno kupovati osiguranje od požara, poplava, ili provala – sve je pokriveno jednom policom. Na taj način, osim što štedite vrijeme, osiguravate i optimalnu zaštitu za svoj dom i imovinu.

Paket osiguranja je cjenovno povoljniji nego da se sva osiguranja ugovaraju pojedinačno i predstvalja oslobađanje od rizika povezanih sa pogrešnim odlukama prilikom ugovaranja osiguranja.

Asistencija u domu 24h

Pokriva zanatske i usluge otvaranja ulaznih vrata. U hitnom slučaju, osigurane su sljedeće zanatske usluge:

  • instalatera kod kvarova na vodovodu ili kanalizaciji;
  • elektroinstalatera kod kvarova na električnim instalacijama;
  • instalatera kod kvarova na sistemu za grijanje;
  • stolara ili bravara kod oštećenja vrata ili prozora;
  • staklara pri razbijenim vanjskim staklima;

Ako radi kvara na bravi, ne možete otključati ulazna vrata doma, te vam je ulazak ili izlazak iz njega onemogućen, obezbijedit ćemo vam bravara i pokriti troškove otvaranja vrata.

Finansijska sigurnost

Neplanirani troškovi mogu značajno narušiti vaš kućni budžet, a štete u stanu mogu biti izuzetno skupe. Paketno osiguranje stana omogućava vam da budete mirni znajući da u slučaju nesreće, nećete morati sami snositi sve troškove popravke ili zamjene. Osiguranje pokriva širok spektar rizika, od manjih oštećenja do potpune obnove, što vam pruža finansijsku sigurnost.

Zaštita od odgovornosti prema trećim licima

Paketno osiguranje stana često uključuje i osiguranje od odgovornosti prema trećim licima. To znači da ste zaštićeni i u situacijama kada nesreća u vašem stanu nanese štetu komšijama ili prolaznicima. Na primjer, ako se desi curenje vode koje prouzrokuje štetu u stanu ispod vašeg, vaša osiguravajuća kuća će pokriti te troškove do ugovorene sume osiguranja na polici.

Mir i sigurnost za vašu porodicu

Znajući da je vaš dom osiguran, možete se opustiti i uživati u svakodnevnim aktivnostima bez brige o mogućim nepredviđenim događajima. Paketno osiguranje stana pruža vam mir, jer ste svjesni da ste učinili sve što je u vašoj moći da zaštitite sebe i svoju porodicu

Povoljna cijena osiguranja

Često mislimo da je osiguranje stana skupo dok nam se ne desi neka šteta gdje troškovi popravke mogu da budu višestruko veći.

Primjer: za stan veličine 55 m2, godišnja premija osiguranja sa online popustom iznosi samo 95,30 KM (u cijelosti plaćene premije sa permanentnim trajanjem osiguranja)

*Permanentno trajanje osiguranja – polica se ne mora obnavljati svake godine i važi sve dok jedna od ugovorenih strana ne raskine ugovor tako da pismenim izvješćem obavjesti drugu stranu najkasnije tri mjeseca prije isteka osiguranja.

Paketno osiguranje stana nije samo trošak, već ulaganje u sigurnost i zaštitu vašeg doma i imovine. U slučaju da se odlučite za paketno osiguranje stana, ova vrsta osiguranja vam pruža sveobuhvatnu zaštitu od rizika i nepredviđenih događaja, omogućavajući vam da živite bezbrižno i sa sigurnošću da ste spremni za svaku situaciju.

Online kupovinom ostvarujete dodatni popust na paketno osiguranje stana.

TEST BANNER

Ne propustite!

Izbor najnovijih priča i saveta za bezbrižnu svakodnevicu.

Prijava na newsletter